Kom jij ook curieuzeneuzen bij de Schoon Boeren?

Om kennis te maken met de ‘Schone Boeren’ in jouw buurt organiseren we gedurende de campagne enkele activiteiten op of rond hun boerderij. Curieus? Lees er hier alles over en schrijf je zeker in om je plaats te reserveren!

Klik op de schone boer van wie je de activiteiten wil weergeven

Aardbeien Depestel

Wie? Luc en Maria Depestel en hun zoon Steven en vrouw Iwona

Bedrijf? Aardbeien Depestel

Wat? Aardbeienkwekerij

Waar? Sareptastraat 1, Moerkerke-Damme

Landbouwbedrijf Dhondt

Wie? Chris Dhondt en Trui Hoste

Bedrijf? Landbouwbedrijf Dhondt

Wat? Braadkuikens, rund- en vleesvee, akkerbouw

Waar? Hoekestraat 114, Knokke-Heist

Potplantenkwekerij Gera-Fleur

Wie? Bart Franco

Bedrijf? Potplantenkwekerij Gera-Fleur

Wat? Sierteelt: geraniums, violen, kerstrozen, chrysanten

Waar? Hogeweg 415 en 529, Sint Andries

Hoeveslagerij Burggraeve

Wie? Kurt en Annelies Burggraeve - Dhondt

Bedrijf? Hoeveslagerij Burggraeve

Wat? Vleesvee, akkerbouw en hoevewinkel

Waar? Heistlaan 430, Ramskapelle (Knokke-Heist)

Hoeve Spizele

Wie? Patrick en Ann Maenhout-Demolin

Bedrijf? Hoeve Spizele

Wat? Gesloten varkensbedrijf en akkerbouw in loonwerk

Waar? Blankenbergse Steenweg 456, Brugge

't Meerschhof

Wie? Thierry en Sandy Van Holm-Vantorre

Bedrijf? ‘t Meerschhof

Wat? Melkveebedrijf, melkverwerking en ijssalon, vleesvee en akkerbouw

Waar? Oostkerkestraat 6, Hoeke (Damme)

INSCHRIJVEN

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit!

Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Hieronder vind je meer informatie per activiteit.

Aardbeien Depestel

Kom de aardbeien en het korte keten verhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een gratis rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven!

De rondleiding gaat door op zaterdag 4 mei 2019, om 14u, 15u en 16u. Let op het aantal plaatsen is beperkt tot 40 personen per rondleiding!

Aardbeien Depestel vind je in de Sareptastraat 1 te Moerkerke-Damme.
Parkeren kan op het nabijgelegen industrieterrein (Tarwerentestraat, Damme). Aardbeien Depestel bevindt zich op wandelafstand (ongeveer 300 m).

‘t Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon.
Onderweg kom je ook enkele andere bedrijven van Schoon Boeren tegen.

Bij slecht weer voorzien we een alternatieve activiteit.

Wanneer? Zaterdag 11 mei 2019.

De start van de fietstocht is voorzien om 14u aan de kerk in Hoeke (Oostkerkestraat 6, Hoeke, Damme). Na een tocht van ongeveer 4 u kom je terug naar de kerk van Hoeke.

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 personen. Schrijf je dus zeker in!

Hoeve Spizele

De rondleiding op deze hoeve kon niet doorgaan omwille van de regelgeving rond de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids. Onderweg zie je de machines van de loonwerker, ontdek je de akkerranden van Hoeve Spizele en maak je op een originele manier kennis met de Schone Boeren

De fietstocht gaat door op zondag 19 mei 2019. De start is voorzien om 14u. Verzamelen doen we aan het station van Lissewege, in de Pol Dhondtstraat. Na een tocht van ongeveer 20 km komen we rond 18u terug aan bij het station van Lissewege.

Let op! Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen. Schrijf je dus zeker in!

Hoeveslagerij Burggraeve

Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje! Kom een kijkje nemen met het hele gezin.

Het opendeurmoment vindt plaats op zaterdag 15 juni 2019 van 12u tot 17u. Je kan Hoeveslagerij Burggraeve vinden in de Heistlaan 430 in Ramskapelle. Parkeerplaats is voorzien langs de Heistlaan.

Landbouwbedrijf Dhondt

Opgelet! Het opendeurmoment bij Landbouwbedrijf Dhondt kan niet doorgaan omwille van de genomen maatregelen rond de vogelgriepepidemie. In een aantal pluimveebedrijven in West-Vlaanderen is er de afgelopen weken vogelgriep vastgesteld. Om het dierenwelzijn en de bio-veiligheid op landbouwbedrijf Dhondt te garanderen, hebben Chris en Trui beslist om de activiteit niet te laten doorgaan.
Chris en Trui betreuren de beslissing, maar willen hun bedrijf niet onnodig belasten. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen.

Potplantenkwekerij Gera-Fleur

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar.

De wandeling tussen de twee sites bedraagt ongeveer 800 meter.

De rondleiding start in de Hogeweg 529 in Sint-Andries. Vervolgens wandel je naar de andere site. Na het bezoek wandel je terug naar de parkeerplaats.

De rondleidingen gaan door op zaterdag 17 augustus 2019 om 14u, 15u en 16u. Let op! Het aantal personen per rondleiding is beperkt tot 30. Schrijf je dus zeker in!

Partners

De campagne 'Schoon Boeren' is een initiatief van Inagro en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de gemeenten Brugge, Damme en Knokke-Heist.